Детски триколки

Детските триколки са едни от първите колела на децата и няма дете което да не обича да се вози в детско колело тип триколка.

На пазара се предлагат най-различни модели детски триколки – различаващи се по форма,  цветове,  възрастова граница на използване, обезопасеност, функционалност и качество.

Ако ви предстои избор при закупуване на детска триколка е добре преди да пристъпите към из покупка на първото детско колело за Вашето дете е добре като за начало да се съобразите с възрастта на детето и това дали то ще е в състояние само да достига и върти педалите или в началото Вие ще бъдете задвижващата сила на колелото.

Много от моделите детски триколки са подходящи за деца още от най-ранна детска възраст – 8-12 месеца. Като пример за такива модели можем да посочим триколките Cangaroo Extreme и Offroad или Smart Trike Zoo и Dream.

Бебешки триколки

Съобразени с малката възраст на децата тези модели са така наречените триколки 3 или 4 в 1, защото всеки модул може да се отстрани и така на практика триколката „израства“ заедно с Вашето дете. Споменатите по-горе модели са подходящи за малки деца защото от една страна са снабдени със степенки на които децата ще могат да сложат крачетата си докато още са малки и не могат да въртят сами педалите. От другата страна дръжката на триколката е свързана с кормилото и така на практика родителят е този който управлява детската триколка, а детето  се вози в нея.  В тази си комбинация триколките прекрасно заменят и нуждата от лятна количка за разходки, защото детето е още малко за да може да издържи на дълго ходене само, без да почива, а от друга за него триколката е много по-интересно място отколкото количката, защото заедно с нея винаги вървят и няколко играчки които се намират в багажника а видимостта е много по-добра отколкото в количката.

Следващият етап от използването на детското колело е моментът в които детето само достига педалите.  Все още неуверено в силата на крачетата си детето просто поставя краката на педалите си, а функцията свободен венец, позволява те да не се въртят при движение. Тук задвижващата сила отново са мама или татко, а управлението се осъществява чрез дръжката за родителски контрол.

Между 2 и 2 години и половина детето е вече достатъчно укрепнало и сигурно в движения си и ще забележите че само ще започне да върти педалите на триколката. Идва времето в което то само ще се научи да кара. Но все още няма да може да координира движението на краката си с тези на ръцете за да може едновременно да кара колелото и да завива в желаната посока. Ще има доста ситуации в които Вие ще искате да завивате в една посока използвайки дръжката, а детето ще е наклонило кормилото точно в обратната. За това препоръчваме да не се правят резки движения при завой.

Последният етап на използване на триколката е, когато всички модули на триколката са премахнати и тя се е превърнала в една малко колело на три гуми. Тогава детето е напълно самостоятелно.  Дръжката с родителски контрол е отстранена, а поставката за краката на детето е махната или сгъната в зависимост от точният модел колело. Тогава детето само определя как да кара колелото и на къде да завива.

Всички предлагани триколки можете да разгледате тук: http://www.bebe-best.com/velosipedi-trikolki-aksesoari-trikolki-c-412_494.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

fourteen − twelve =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предишна публикация:
Затвори